Včelí Štípnutí (Vosí Píchnutí – Používají Maďaři)

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Kvasnice s cukrem necháme v mléce vyběhnout v kvásek, veškeré další ingredience použijeme k vyhnětení těsta. V pomoučené míse necháme těsto kynout po dobu cca 30 minut. Poté těsto opět prohněteme, rozprostřeme na plech, přikryjeme fólií a nechám opět 30 minut kynout. Připravíme si a povaříme ingredience k přípravě polevy. Poté ji odložíme bokem. Polevou namažeme rovnoměrně povrch vykynutého těsta a následně těsto vložíme do trouby a 20 minut pečeme na 190 stupních. K přípravě krému si předehřejeme mléko a smetanu. Vyšleháme do pěny cukr s vajíčky, přidáme vanilku a vše smícháme s vroucím mlékem. Vylijeme vše zpět do mísy a za stálého míchání vaříme krém. Do vychladlého krému vmícháme vypěněné máslo a jakmile krém zcela vystydne, tak do něj vmícháme šlehačku. Upečené těsto podélně-vodorovně rozkrojíme na dvě části, naplníme je krémem a do doby než servírujeme skladujeme v ledničce.

zpět na seznam