Rugelach Rohlíčky

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Ingredience na těsto zpracujeme v robotu nebo ručně. Musíme pracovat poměrně rychle a trpělivě, protože těsto je lepkavé. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme ho odpočinout v lednici na minimálně 4 hodiny, nejlépe však přes celou noc. Těsto rozřízneme na 4 části. Na válu máme vždy jenom tu část, se kterou pracujeme, zbytek vratíme do lednice. Těsto vyválíme na plát hrubý asi 3 mm, zkusíme vyválet do kruhového tvaru, vál musí být pořádně pomoučněný, protože se těsto lepí. Kruh z těsta namažeme marmeládou, nutellou, nebo libovolně dle chutě, třeba praženými ořechy, mandlemi, lískovými nebo jinými oříšky, pak kruh rozřízneme na 8 stejných trojúhelníků. Trojúhelníčky srolujeme a vytvarujeme z nich rohlíčky. Na plech dáme pečící papír a naskládáme na něj rugelachy, jejich povrch potřeme vanilkovým žloutkem a posypeme skořicovým cukrem. Pečeme na 180 stupních 20-25 minut.

zpět na seznam