Pohár Banoffee

Světlý
Střední
Hodně

Příprava

Nejdřív si připravíme krém, necháme tedy povařit mléko se šlehačkovou smetanou. Vajíčka s cukrem, vanilkovým cukrem a škrobem vyšleháme ručním šlehačem do pěny. Když mléko projde varem, tak ho sundáme z plotny a pomaly za stálého míchání ho začneme nalívat k vajíčkům. Masu přelijeme zpátky do rendlíku a opět za stálého míchání vaříme, až vznikne krém hustý jako pudink. Necháme vychladnout. Sušenky pomeleme, banány nakrájíme na kolečka. Na teflonové pánvi rozpustíme máslo a krátce na něm osmahneme banány, posypeme hnědým cukrem. Když se cukr roztopil, tak přidáme slazené kondenzované mléko a vše povaříme. Ze smetany vyšleháme šlehačku. Na dno sklenice nasypeme drcené sušenky, na ně lžičkou vložíme banánovou směs. Pak navrstvíme vanilkový krém a nakonec přidáme šlehačku. Vrch ozdobíme čokoládovými hoblinami.

zpět na seznam