Hruškový Závin (Štrúdl) S Estragonem

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Hrušky rozpůlíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Posypeme a promícháme je s cukrem a desertním vínem. Ořechy nasekáme úplně najemno a posypeme nimi, společně s estragonem, nakrájené hrušky. Vše promícháme s jednou čajovou lžičkou strouhanky. Těstové pláty (listy) vyskládáme na vlhkou utěrku a oddělíme je od sebe. Ty, se kterými nepracujeme, zůstanou ve vlhké utěrce. První těstový plát potřeme máslem, na něj vložíme druhý těstový plát, který také potřeme máslem, nakonec přiložíme třetí, který natřeme také máslem, ale ještě ho posypeme i trochou strouhanky. Těstovinové pláty (listy) naplníme hruškovou nádivkou, kraje těsta přehneme a závin stočíme. Závin z vnějšku potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme do trouby a pečeme 25 minut na 190 stupních.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam