Dýňová Krémová Polévka S Macesovými Knedlíčky Se Šalvějí

Příprava

Macesové plátky nejdříve namočíme. Vaječné bílky stroškou soli vyšleháme do pěny, zatímco vaječné žloutky vymícháme shusím sádlem. K tomuto krému zhusího sádla přidáme nastrouhaný zázvor, vymačkané macesové plátky, macesovou mouku, listy šalvěje, a nakonec i vyšlehané vaječné bílky. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme a vytvarujeme ztéto hmoty knedlíčky ve tvaru ořechu, a pokud to je možné, tak je vložíme na celou noc do mrazáku. Díky tomu, budou knedlíčky po vaření lehčí. Před použitím je uvaříme ve vřící vodě. Jsou hotové vokamžiku, kdy sami vyplavou na povrch vody, kde je ještě necháme dalších 5 minut vařit. V pánvi, na vysokém stupni rozpustíme máslo, vložíme listy šalvěje a uvařené macesové knedlíčky osmahneme. Do polévky najemno nakrájenou cibuli podusíme do měkka, když je hotová, tak přidáme na kostky nakrájenou dýni, přidáme nakrájený zázvor a zalijeme vodou. Dýni vaříme do měkka, když je hotová, tak ji rozmixujeme. Přidáme bílé víno, trochu ještě povaříme a nakonec zalijeme smetanou. Pokud to není dostatečně sladké, tak přilijeme trochu medu.

zpět na seznam