Asijský (Zeleninový) Salát S Těstovinovou Rýží A Opečenými Semínky

Světlý
Střední
Průměrný

Příprava

K přípravě těstovin si připravíme vřící vodu, kterou na ně okamžitě vylijeme, jakmile se voda vaří. Zakryjeme a necháme je odstát 10-15 minut, dokud těstoviny nezměknou, následně je scedíme. K přípravě zálivky smícháme rýžový ocet s cukrem, sójovou omáčkou, rybí omáčkou, sezamovým olejem a vodou. Pokud to má někdo rád, tak může přidat i trochu chilli. Zálivku vylijeme na scezené těstoviny. Arašídy a sezamová semínka opečeme bez oleje na pánvi, vyndáme a odložíme si bokem. Do pánve přidáme 2 lžíce oleje a pánev rozehřejeme. Houby na vysoké teplotě opečeme – je důležité je opéct rychle, aby nepustily šťávu, proto je i nesolíme, jen je posypeme čerstvě namletým pepřem! Když máme houby opečené, tak do pánve přidáme lžíci sójové omáčky, rychle v ní promícháme houby a vše nakonec z pánve vyndáme. V pánvi poté jen trošičku protočíme na větší kousky nakrájené čínské zelí (Pak Choi), aby se nám jen tak trochu scuklo. Nakonec zelí z pánve vyndáme a zalejeme troškou již použitého sezamového oleje. Příprava salátu: těstovinovou rýži se zálivkou rozdělíme na dvě části a vložíme vše do misky. V misce by mělo být dostatek zálivky, aby se těstoviny doslova koupaly. Na vrch přidáme kousky Pak Choi, houby, čerstvé bylinky, opečená semínka a klíčky. Podle chuti se může ještě salát dochutit drceným chilli.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam