Zemlovka Z Croissantu S Nutelou

Světlý
Střední
Hodně

Příprava

Pekáč vymažeme máslem a troubu předehřejeme na 180 stupňů. Croissanty rozpůlíme a namažeme oříškovým máslem. Pak je nakrájíme na dva palce široké plátky a odložíme je bokem. Připravíme si nálev: mléko a smetanu s cukrem a vanilkou přivedeme k varu. Nevaříme, jenom zahříváme, protože teplou tekutinu sladké odleželé pečivo lépe vsákne do sebe. Odebereme z ohně (nebo vyndáme z mikrovlnky) a ručním šlehačem vmícháme do tekutiny dvě vajíčka. Nakrájené croissanty namáčíme ve vanilkovo-vajíčkovém mléku, pak je všechny naskládáme na plech. Pokud nám zbude z nálevu, tak ho na závěr vylijeme na croissanty. Vše posypeme kousky čokolády a dáme do trouby, kde je pečeme asi 20-30 minut. Pokud připravujeme ovocnou verzi, tak croissanty nakrájíme na hrubší plátky, namáčíme je v nálevu, naskládáme na plech a pak na ně rovnoměrně nasypeme ovoce. Takhle vrstvíme do té doby, než se nám dojde pečivo i ovoce.

zpět na seznam