Zapečený Špenát S Cizrnou

Střední
Levný
Nízký

Příprava

Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Rýži vaříme ve slané vodě cca 10 minut do poloměkka. V pánvi zahřejeme olej, osmahneme na něm na drobno nakrájenou šalotku a česnek, přihodíme špenát a dusíme jenom tak dlouho, než nám špenát zavadne. V míse smícháme rýži s cizrnou a podušeným špenátem, celý obsah v pánvi přelijeme do mísy. Ve druhé míse vyšleháme vajíčka, přidáme tvaroh a jogurt, vše rozmícháme společně s parmezánem nebo podobným druhem sýru. Směs osolíme, opepříme, dochutíme šťávou a kůrou z citrónu. Obsah obou mís smícháme dohromady a přendáme do olivovým olejem vymaštěného pekáče. Zbytek parmazánu smícháme se strouhankou a posypeme ním povrch jídla. Zalejeme trochou olivového oleje a 30-40 minut pečeme.

zpět na seznam