Vlažný Houbový Salát Z Hub Grilovaných Na Dřevěném Uhlí, S Nakládaným Kvašeným Medvědím Česnekem A Bezem

Světlý
Střední
Nízký

Příprava

Jako první krok zapálíme dřevěné uhlí pod grilem. Než se rozpálí, zabalíme celou palici česneku do alobalu a vložíme ji do trouby, vyhřáté na 180 stupňů. Asi za 40 minut se česnek upeče do máslově měkké konzistence. Houby grilujeme vcelku na dřevěném uhlí spolu s několika stonky mateřídoušky. Hotové houby dáme do mísy a přikryjeme, aby pustily šťávu. Jakmile se tak stane, šťávu scedíme a dáme ji stranou. Houby nakrájíme na menší i větší kousky, odrhnutou opečenou mateřídoušku najemno. Houby osolíme a opepříme a přidáme mateřídoušku. Ke šťávě z hub přidáme česnek, rozmačkaný vidličkou do krémovité konzistence. Metlou průběžně mícháme. Přilijeme olej s hroznových jadérek a jednu lžíci ořechového oleje. Nakládaný kvašený bez a medvědí česnek nakrájíme a pak přidáme je ke šťávě z hub, která v této chvíli připomíná už spíše vynikající salátovou zálivku. Houby zálivkou obalíme a můžeme servírovat. Houbový salát můžeme ozdobit s kořením a květy, které se nacházejí ve volné přírodě: vřesovcem popelavým, květy šťavele, natrhanými lístky mateřídoušky.

zpět na seznam