VEPŘOVÉ KOSTKY NA KMÍNĚ, RÝŽE

Příprava

Cibuli nakrájíme na jemno a usmažíme na oleji do hněda. Vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme na cibuli tak, aby se nám maso zatáhlo. Pak přidáme mletý kmín a podlijeme vývarem a podusíme do měkka.

Když je maso měkké, tak již jen omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a případě potřeby dochutíme solí a pepřem. Servírujeme nejlépe s rýží, ale můžeme i s těstovinami, nebo knedlíkem.

RÝŽE PEČENÁ V TROUBĚ:

Rýži propláchneme v hrnci, přidáme vodu, olej a osolíme. Přiklopíme poklicí a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 30-35 minut.

(Foto: Katalin Sándor)

zpět na seznam