Sýrový Turbo Toast

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Jako první připravíme bešamel, ale ne na klasický způsob, namísto mléka použijeme pivo. V jednom hrnci rozpustím máslo, a poté k němu přidám mouku. Pěkně promíchám a pomaloučku, po částech přilévám pivo. Celkem k tomu potřebujeme cca 3 dcl piva. Za stálého míchání, vidíme, že těsto začíná bobtnat… Omáčka se začíná zahušťovat. Jakmile docílíme odpovídající konzistence, tedy není ani příliš hustá, ani příliš řídká, tak začneme pěkně po troškách přidávat sýry, které jsme si nastrouhali. Vaříme na slabém ohni až do doby, než omáčka získá zcela homogenní konzistenci. Okořeníme, já jsem teď použil chilli, česnek a hořčici, poněvadž si myslím, že toto koření se ke zvoleným sýrům prostě hodí. Nicméně možnosti jsou neomezené, a každý je vlastně odkázán na svou vlastní chuť, podle toho, jaké chutě chce cítit vedle sýrů. Poté, co co je připravena sýrová omáčka, ukrojím pěkně hrubý krajíc z našeho čerstvého chleba a bohatě ho natřu omáčkou. Poté sendvič v grilovém módu upeču do zlatova. Při servírování ho posypu petrželkou nebo koriandrem.

zpět na seznam