Sušenky Se Sezamovými Semínky

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme sezamovou pastu (tahini): Sezamová semínka opražíme na suché pánvi dozlatova. Necháme je vychladnout. Vsypeme je do mixéru a s polovinou oleje umixujeme najemno. Podle potřeby přidáváme olej a mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne velmi jemný krém. Vložíme do sklenice a zalijeme olejem tak, aby pokryl povrch. Skladujeme v lednici. V mixéru nebo elektrickém sekáčku zpracujeme mouku, piniové oříšky, sůl, moučkový cukr a hotovou sezamovou pastu. Sezamová semínka opražíme na suché pánvi a smícháme s černými sezamovými semínky a hnědým třtinovým cukrem. Ze hmoty tvarujeme kuličky o velikosti ořechu a obalíme je sladkými sezamovými semínky. Na plechu vyloženém pečicím papírem je pečeme 25 minut.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam