Šufánky Plněné Tvarohem

Světlý
Střední
Hodně

Příprava

Nejdříve si připravíme tvarohovou náplň. Všechny ingredience jednoduše vyšleháme do hladka. Těsto zase připravíme úplně jednoduše, smícháme všechny tři ingredience a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 7 dílů. Z každého dílu vyválíme kolečko o průměru 27–30 cm a rádýlkem ho rozdělíme na 8 dílů. Na kraj trojúhelníku (podle obrázku) dáme trochu tvarohové náplně, okraje zahrneme a stočíme směrem ke špičce. Na plech s pečicím papírem vyskládáme Šufánky špičkou nahoru a pečeme při 180 °C dorůžova. Hotové je posypeme moučkovým cukrem. Čerstvé jsou krásně křehké, později od tvarohu navlhlou a jsou krásně vláčné.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam