Šťavnaté Mrkvové Muffiny S Čokoládo-Nugátovým Krémom

Světlý
Střední
Průměrný

Příprava

Mrkvu nastrúhame na jemno. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Vajcia rozdelíme. Žĺtka s cukrom a roztopeným maslom vyšľaháme do peny. Bielka zvlášť so štipkou soli vyšľaháme dotuha. Múku premiešame s kypriacim práškom a škoricou a všetky časti zľahka miešaním spojíme. Potom naplníme do košíčkov, ktoré si poukladáme na muffinovy plech. Na krém vyšľaháme šľahačku, pridáme mascarpone, med a citrónovú šťavu. Vo vodnom kúpeli roztopíme horkú čokoládu so smotanou, pridáme mandľové maslo, necháme spojiť. keď nám čokoládovo nugatový základ trochu vychladne, tak ho zmiešame s mascarpone. Pripravený krém si nanesieme do zdobiaceho vrecúška a ozdobíme ním vychladnuté mrkvové muffiny.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam