Rýže Se Škeblemi

Příprava

Na pánev nalijeme olivový olej a přidáme nadrobno nakrájený česnek, hrst nasekané petrželky a očištěné škeble. Zakryjeme a necháme dělat, dokud se škeble neotevřou. Mezitím přilijeme ještě trochu teplé vody. Brambory nakrájíme na velmi slabá kolečka. Do nádoby postupně skládáme: vrstvu brambor, vrstvu škeblí, posypeme parmezánem a následuje syrová rýže. Postup opakujeme, aby poslední vrstvou byly škeble bez ulit. Na ně nasypeme směs strouhanky, petrželky a parmezánu. Vše pokapeme olivovým olejem. Do jednoho rohu mísy nalijeme naběračkou teplou vodu, ve které se vařily škeble. Tekutina musí zakrýt celou směs. Nádobu s rýží a škeblemi dáme zapéct při 180 st., asi 60 min.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam