Rustikální Rajská Polévka

Střední
Střední
Nízký

Příprava

Rajčata naříznuta na 4 díly a šalotku společně s česnekem dáme do pekáče, osolíme, opepříme, a zalijeme olivovým olejem. Na 180 stupních pečeme tak dlouho, až se nám ze surovin uvolní šťáva a začnou nám rajčata karamelizovat. Když je zelenina takto upečená, tak ji přendáme do hrnce a rozmixujeme ponorným mixérem na jemné kousky. Do rozmixované masy přilijeme vývar a dochutíme čerstvou bazalkou, podle chuti solí, pepřem a česnekem. Pokud chceme, aby byla naše polévka skutečně výtečná, tak nakonec do ní rozmixujeme focacciu, čímž nám vznikne velice chutné, husté a syté jídlo. Podáváme s čerstvou bazalkou a parmazánem, podle chuti můžeme pokapat olivovým olejem.

zpět na seznam