Rizoto S Krevetami

Příprava

Do hrnce nalijeme 2 lžíce olivového oleje. Podusíme nadrobno nakrájený česnek a část nadrobno nasekané petrželky. Přidáme trochu teplé vody, a pak krevety. Jakmile se trochu zbarví, tak je podle chuti osolíme, opepříme a přilijeme trochu bílého vína. Až se víno odpaří, přidáme rajčata nakrájená na čtvrtiny a pálivou papriku. Přilijeme ještě trochu teplé vody, aby vznikla jakási polévka. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit. Na pánvičku nalijeme 2 lžíce olivového oleje a zesklovatíme najemno nasekanou cibuli. V další pánvi opražíme rýži, kterou následně přidáme k dušené cibuli. Směs zalijeme bílým vínem. Jakmile se víno vypaří, postupně přilijeme horkou vodu (asi 300 ml). Když začne směs vařit, přidáme i krevety. Nakonec přisypeme trochu petrželky, popřípadě ochutíme solí a pepřem.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam