Polentová Pizza S Houbami A Sýrem

Světlý
Levný
Průměrný

Příprava

Houby nakrájíme a osmahneme na rozehřátém olivovém oleji, na malém množství oleje cibuli pořádně opečeme. Když je osmahlá, tak k ní přilijeme dvě polévkové lžíce sójové omáčky a dusíme do té doby, než omáčka zhoustne. Odložíme bokem. Dáme vařit vodu, osolíme ji, počkáme až znovu začne vřít. Pomalu nasypeme kukuřičnou krupici, za častého míchání uvaříme doměkka. Odsuneme z plotny, přimícháme změklé máslo a parmazán. Jednu větší pánev vymažeme olejem, narovnáme do ní uvařenou polentu a necháme vychladnout. Pak na vysoké teplotě necháme osmahnout spodek polenty, otočíme a opět necháme osmahnout. Potřeme rajčatovým protlakem, osolíme, opepříme, a vrch posypeme čerstvou bazalkou. Naskládáme na ní houby, nakrájenou cibuli, rajčata, mozzarelu, pokapeme olivovým olejem a dáme zapéct do grilu, stačí jen krátce, cca na 5 minut, do doby než se na povrchu roztaví sýr.

zpět na seznam