Pečené Kuře S Pestem, Smetanové Gratinované Brambory Z Dauphiné

Střední
Střední
Průměrný

Příprava

Gratinované brambory: brambory oloupeme a pak je přendáme do mísy svodou, kde je za častého míchání necháme přibližně 15-20 minut odstát.

Mezitím, co brambory stojí ve vodě, tak prolisujeme očištěný česnek a utřeme ho smáslem. Potom pomocí kuchyňské utěrky nebo papírové utěrky osušíme brambory. Středně velký pekáč vymažeme česnekovým máslem, naskládáme do něj nakrájené brambory. Druhý stroužek česneku prolisujeme a přidáme ke smetaně, dochutíme pepřem, muškátovým ořechem, solí a opatrně směs nalijeme na brambory. Pekáč dáme trouby předehřáté trouby na 150 stupňů, kde je pečeme asi hodinu a půl.

Pečené kuře s pestem:

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, pak je dáme do mísy. Přidáme asi dvě nebo tři lžičky pesta, trochu posolíme, vše promícháme. Zahřejeme pekáč a na malém množství oleje kuřecí nudličky opečeme do zlatova.

zpět na seznam