Oříškový Dort S Kávovým Krémem

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Změklé máslo s hnědým a krystalovým cukrem vyšleháme v robotu do nadýchané pěny, pak do pěny postupně přidáme vajíčka. Ne postupně, ale najednou nasypeme měkké ingredience do vajíčkové masy a vše pořádně zamícháme. Dortovou formu vyložíme papírem na pečení, a pak pečeme na 180 stupních 15 minut, poté snížíme teplotu na 160 stupňů a dort dopečeme (trvá to cca 40 minut). Než se nám dort v troubě upeče, tak si připravíme krém: mléko se smetanou necháme projít varem. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme škrob a nakonec i kávu. Vřící mléko se smetanou pomalu přiléváme do vajíček, opatrně, aby se nesrazilo, za stálého míchání přelijeme zpět do rendlíku a vrátíme na plotnu a vaříme až se nám vytvoří krém pudinkové konzistence. Pokud je krém ještě teplý, tak do něj přidáme 15 dkg čokolády. Dort dvakrát rozřízneme a naplníme jej připraveným krémem. Dáme ztuhnout do lednice, aby se spojil. Ingredience potřebné ke zdobení dáme do nerezové mísy, tu položíme do horké vodní lázně a necháme projít varem. Poté masu přendáme do robota a necháme šlehat až do vychladnutí. Rychlými pohyby masou potřeme dort, a pak pomocí kuchyňského plamenometu na některých místech zkaramelizujeme.

zpět na seznam