Mille Feuille

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Pečicí papír si v tenkté vrstvě potřeme olejem. Položíme na plech a rozprostřeme na něj listové těsto. I to potřeme trochou oleje a jemně posypeme cukrem krystal. Překryjeme dalším pečicím papírem a stlačíme pomocí pekáčku. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů na čtvrt hodiny. Vyjmeme z trouby, opatrně stáhneme papír, plát obrátíme a znovu posypeme cukrem. Vrátíme do trouby přikryté pečicím papírem na dalších 10 minut. Těsto stlačujeme kvůli tomu, aby nám příliš nenakynulo. Po vyndání z trouby sundáme papír a pekáček a křupavé těsto položíme opatrně na kuchyňskou desku. Ostrým nožem ho nakrájíme na stejné obdélníčky. Na krém: utřeme vaječné žloutky s cukrem a vanilkou ve středně velkém hrnci. Přidáme mouku a škrob a rozmícháme dohladka. V jiném hrnci ohřejeme mléko a postupně ho po menších dávkách přiléváme k vaječné směsi. Znovu necháme projít varem na středním plamenu, za průběžného míchání. Naplníme směsí cukrářský sáček a pláty ozdobíme krémem. Na jeden dezert potřebujeme 3-4 pláty.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam