Marcipánové Trifle Z Potrhaného Piškotu

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem vymícháme v robotu do nadýchané bílé pěny. Přidáme mandlovou mouku a prášek do pečiva. Z bílků se špetkou soli ušleháme tvrdý sníh, poté opatrně zamícháme do žloutkové masy. Plech o rozměrech 20×30 cm vyplníme papírem na pečení a vylijeme na něj těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut, do té doby, než piškotové těsto na povrchu zhnědne (během pečení dvířka trouby nesmíme otevírat!). Upečené piškotové těsto vyklopíme z plechu a necháme vychladnout.

Mléko se smetanou necháme dojít k varu. Žloutky s cukrem vymícháme do nadýchané pěny, pak postupně po lžičkách do ní přidáváme smetanovou směs. Do směsi nadrobíme marcipán, vrátíme zpět na oheň a za stálého míchání při středně silné teplotě necháme zhoustnout.

Jablka očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi ohřejeme máslo, přihodíme jablka a na středně velké teplotě je opečeme. Když jsou jablka měkká, posypeme je hnědým cukrem a opečeme do zlatohněda.

Hotové ingredience spojíme: piškotové těsto roztrháme na středně velké kousky, navrstvíme na ně opečená jablka a na jablka naneseme šodó, které posypeme čerstvě praženými mandlovými lupínky, které jsme opražili na suché pánvi.

zpět na seznam