Loso S Omáčkou Reiyaki A Křupavým Čínským Zelím

Příprava

Z omytých kousků lososa vysajeme pomocí papírové utěrky přebytečnou vlhkost. Osolíme a opepříme je. Smícháme mirin se saké, sojovou omáčkou a cukrem, dokud se cukr zcela nerozpustí. Kousky ryby obalíme v marinádě, vložíme do ohnivzdorné nádoby a pečeme pod grilem 8 minut. Během toho, co se losos peče, ohřejeme zbylou marinádu a svaříme ji na hustou redukci. Očistíme čínské zelí a osmahneme ho společně se dvěma oloupanými a rozříznutými stroužky česneku a pokrájeného zázvoru na směsici sezamového a olivového oleje. Restujeme krátce, aby dužnaté části zelí zůstaly křupavé. Při podávání zakápneme lososa i zelí redukovanou omáčkou a posypeme dvěma druhy sezamových semínek.

zpět na seznam