KUŘECÍ PRSÍČKA VE SLADKOKYSELÉ OMÁČCE, RÝŽE

Příprava

Kuřecí prsa nakrájíme, osolíme, opepříme a v misce obalíme, tedy spíše prohodíme v Solamylu.
Na pánev dáme trochu oleje, kuřecí kousky orestujeme do zlatova a vyjmeme z pánve.
Do pánve dáme cibuli pokrájenou na větší kousky, na drobno pokrájený česnek, osmahneme a přidáme na jemné nudličky nakrájenou mrkev, na proužky pórek, na kousky červenou papriku a vše lehce osmahneme. Teprve poté přidáme ananas z konzervy na menší kousky i s kapkou nálevu.

Pak přidáme chilli a sójovou omáčku, citrónovou šťávu, trochu rajského protlaku, všechno důkladně promícháme a necháme chvilku podusit. Když je omáčka horká a zelenina poloměkká, dáme trochu ananasové šťávy do hrnečku, rozkvedláme v ní trochu Solamylu a vrátíme do pánve. Tím se nám omáčka zahustí. Nakonec vrátíme zpět kuřecí maso, promícháme a je hotovo. Podáváme s rýží. K dochucení použijte sůl, pepř, cukr, ale můžete přidat např. i čerstvý koriandr, čerstvý zázvor nebo čerstvé chilli papričky. Záleží jen na tom, co máte rádi nebo co máte zrovna doma k dispozici.Rýži propláchneme v hrnci, přidáme vodu, olej a osolíme. Přiklopíme poklicí a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 30-35 minut.

(Fo to: Katalin Sándor)

zpět na seznam