Kuřecí prsíčka plněná v Cannelloni

Příprava

Půlku kuřecích prsou nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme v malém množství oleje. Necháme trochu vychladit a pak rozsekáme na drobné kousky. Najemno nakrájíme cibuli a česnek, osmažíme na oleji, přidáme nadrobno nakrájený celer a podusíme. Dochutíme pepřem a čerstvým oreganem. Přidejte namleté kuře a touto směsí naplníme canelloni. Na másle osmahneme mouku, přilejeme mléko, osolíme, opepříme a dokořeníme muškátovým oříškem. Do omáčky přidáme strouhaný sýr/ trappistu a parmazán, zamícháme s trochou smetany a žloutkem, nalijeme na canelloni rozložené na máslem vymazaném plechu. Pečeme v troubě na 170 stupňů po dobu 50 minut.

(Foto: Katalin Sándor)

zpět na seznam