Koprovka S Vejcem A Bramborem

Světlý
Levný
Průměrný

Příprava

Zhruba 800 ml mléka jemně osolíme a zahřejeme. V 200 ml zbývajícího mléka rozkvrdláme hladkou mouku a pomalu přiléváme do hrnce s osoleným zahřátým mlékem. Je důležité pečlivě míchat, aby se omáčka nepřipálila. Chvilku povaříme, přidáme nadrobno pokrájený kopr, dochutíme solí, cukrem a octem a necháme jen chvilku přejít varem, aby se omáčka díky octu nesrazila. K hotové omáčce podáváme vejce uvařené natvrdo, nebo uvařené hovězí maso a houskový knedlík, či uvařené brambory.

VENDY TIP! Pro zjemnění ke konci můžeme přidat smetanu. Pokud je omáčka moc hustá, zředíme ji trošku mlékem. Kopr varem ztmavne, proto jej přidáváme až ke konci varu. Je dobré si trochu pokrájeného kopru nechat na závěr na posypání, či vmíchání pro hezčí barvu omáčky.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam