Koláč Se Sirupem, Višněmi A Čokoládou

Střední
Levný
Hodně

Příprava

Mouku, kypřicí prášek, sůl a studené máslo smícháme v kuchyňském robotu. Jakmile směs připomíná mokrý písek, přidáme žloutky. Smícháme a přidáme po lžících ještě tolik vody, abychom dostali pružné těsto. Zabalíme ho do folie a dáme na 15 minut odpočinout do lednice. Vypeckované višně ve středně velikém kastrolu smícháme s cukrem, mletou skořicí a balzamikovým octem. Povaříme, až získá konzistenci sirupu. Necháme vychladnout a smícháme s čokoládovými čočkami. Těsto rozválíme a vykrájíme z něho kola o průměru asi 8 cm. Ty vložíme do malých formiček a vyhladíme. Každý koláč naplníme višněmi s čokoládou. Zbylé těsto rozválíme, vykrájíme a pokryjeme jím mini koláčky. Okraje stisknutím spojíme, povrch propícháme a potřeme vejcem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 30-35 minut. Před konzumací vychladíme.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam