Kokosová Roláda Se Šlehačkou

Světlý
Střední
Hodně

Příprava

Nejprve si připravíme těsto. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. V misce smícháme kokos, cukr a hladkou mouku a směs pomalu do sněhu vmícháme. Hotové sněhové těsto rozetřeme na pečicí papír potřený olejem, pocukrujeme cukrem moučkovým cukrem a pečeme přesně 8 minut v troubě vyhřáté na 220 °C.

Po vytažení z trouby pár minut počkáme, aby nám z upečeného těsta odešla horká pára, poté to celé srolujeme včetně pečícího papíru a necháme vychladnout. Mezitím co nám chladne těsto, tak si vyšleháme smetany se ztužovači, roládu roztočíme, natřeme šlehačkou a stočíme. Roládu je možné ještě natřít další ušlehanou smetanou se ztužovačem, posypat kokosem a ozdobit, dle vlastní fantazie. Pokud chceme roládu dozdobit šlehačkou, pomocí cukrářského pytlíku, tak musíme počítat s jednou smetanou ke šlehání a ztužovačem navíc.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam