Kobliha plněná smetanovým sýrem

Příprava

Máslo a margarín dáme do hrnce s vodou. Když to začne bublat, přidáme cukr a špetku soli, nasypeme všechnu mouku a mícháme vařečkou, aby nevznikly hrudky. Když z těsta vznikne malá kulička, necháme ho ještě minutku v hrnci na ohni a mícháme, pálíme těsto. Vejce přimícháváme do těsta pomocí ručního mixéru. Nalijeme těsto do sáčku na zdobení dortu a vymačkáváme malé hromádky na plech. Koblihy pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů po dobu cca. 12 až 15 minut, pak stáhneme na 180 stupňů. Než vložíme do trouby, potřísníme trochou vody, protože díky páře z vody nakynou. Náplň našleháme, okořeníme a plníme ze sáčku na dorty do koblih.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam