KEJLOVIC KOLÁČKY

Příprava

Máslo povolené v pokojové teplotě proděláme s hladkou moukou, přidáme špetku soli a tavený sýr. Zpracované těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň 30 minut v lednici odpočinout. Poté z těsta uděláme kuličky a klademe na plech. Já jsem měla z uvedené dávky 3 plechy a na každém z nich 50 kuliček. Do kuliček obrácenou vařečkou uděláme důlek.

Náplň si připravíme tak, že do pikantnější marmelády, nebo povidel přidáme mleté oříšky a kapku rumu. Směs musí být tak „hustá“, aby netekla. Pak již jen pomocí cukrářského sáčku naplníme důlky a koláčky jsou připravené do trouby.

Koláčky pečeme na 170 °C do růžova a po upečení necháme koláčky lehce vychladnout a nakonec obalujeme v moučkovém cukru.

(Foto: Katalin Sándor)

zpět na seznam