Jahodové Kostky

Příprava

Nejprve si vymažeme a vysypeme hrubou moukou, nebo strouhankou plech o rozměru 38×30 cm (hloubka je 4 cm).
Poté si předehřejeme troubu na 180 °C a vyšleháme si 4 bílky v tuhý sníh.
Poté si vyšleháme 4 žloutky s cukrem do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku.
Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a pečeme asi 15 minut “do růžova”, zdali je upečené těsto, vyzkoušíme raději špejlí.
Než nám korpus vychladne, tak si připravíme krém.
Máslo vyšleháme s cukrem, poté přidáme zakysané smetany, tvaroh, vanilkové cukry a ztužovače smetany.
Krém vyšleháme ručním mixérem do hladka.
Jakmile je korpus vychladlý, natřeme na něj nejprve džem a poté připravený krém a dáme chladit do lednice.
Mezi tím si nakrájíme jahody na plátky.
Dále si připravíme želatinu, všechny ingredience za stálého míchání přivedeme k varu a vypneme.
Chvilku mícháme a necháme trochu zchladnout před tím, než nalijeme na ovoce (nesmíme nalévat vařící).
Jelikož jahody nemáme vyskládané do roviny, použijeme na želatinu mašlovačku a jahody potřeme.
Dort uložíme do lednice a necháme vychladit.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam