Husí Sethna Na Pomerančích Se Zelnými Gnocchi

Příprava

Zelí nastrouháme, osolíme, necháme chvíli uležet a následně z něj vymačkáme přebytečnou vodu. Orestujeme na pánvi s trochou pepře. Brambory uvaříme ve slupce, a po vychladnutí je propasírujeme. Přidáme mouku, zelí a vejce. Opatrně smísíme a vypracujeme jednolité těsto, z něhož následně vyválíme malé válečky. Pomocí nože tvoříme malé nočky. Necháme stranou, dokud si nepřipravíme husí stehna. Husí stehna osolíme a opepříme, orestujeme na pánvi. Do mísy nastrouháme zázvor, pomerančovou a citronovou kůru, vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče. Přidat můežeme i polévkovou lžíci podle chuti, v závislosti na tom, jak sladký chceme pokrm mít. Husí stehna vložíme do pekáče kůží nahoru a důkladně je potřeme pomerančovou marinádou. Pečeme v troubě na 160 stupňové teplotě, hodinu až hodinu a půl, podle velikosti, dokud nejsou křupavá.

Ve vroucí vodě vaříme gnocchi 3-4 minuty, které následně ještě orestujeme na pánvi s husím sádlem. Zatímco se pečou husí stehna, vaříme gnocchi ve vroucí vodě tak dlouho, dokud nestoupnou k hladině a pak je restujeme na zbylém husím sádle nebo na trošce másla.

zpět na seznam