Cizrnový Krém S Chobotnicí

Střední
Drahý
Průměrný

Příprava

Chobotnici dobře omyjeme a vložíme do hrnce, přidáme půlku množství cibule a česnek a petrželku. Zakryjeme a necháme vařit na mírném ohni asi 2 hod. Pokličku nesundáváme

Jakmile je chobotnice uvařená, nakrájíme ji na kostičky

Cibuli a česnek omyjeme

Nakrájíme najemno

Brambory očistíme

Nakrájíme na kostičky

Do hrnce nalijeme olej

Přidáme půlku cibule a později půlku česneku

Následují brambory

Necháme osmažit

Přilijeme trochu teplé vody

Jakmile se voda vypaří, přidáme cizrnu

Přisypeme bobkový list

Zalijeme teplou vodou

Osolíme a opepříme

Připravíme chlebové krutony

Jakmile se směs uvaří, rozmixujeme ji blenderem

Přepasírujeme

Necháme vařit na mírném ohni

Polévku nalijeme do mísy, přidáme nakrájenou chobotnici a ozdobíme chlebovými krutony. Ty jsme ochutili oreganem, solí, pepřem a olivovým olejem a upekli při 200 st.

(Foto: Katalin Sándor)

zpět na seznam