Churros S Horkou Čokoládou

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Churros: máslo, nebo margarin vložíme do mísy s vodou. Jakmile začne bublat, tak přidáme cukr a trošku soli, poté do toho přidáme hladkou mouku a vše do hladka vymícháme. Jakmile se nám těsto zakulatí, tak ho ještě necháme minutku na plotně a trochu ho promícháme a necháme trošku osmahnout. Pak ho necháme 5-10 minut odstát a nakonec do něj zapracujeme vajíčka. Sáček s hvězdicovitým nástavcem naplníme těstem a vytlačíme ze sáčku proužky těsta do oleje a opečeme. Ještě za tepla je obalíme ve skořicovém cukru. Horká čokoláda

Všechny potřebné ingredience smícháme a za stálého míchání uvaříme čokoládu.

Dulce de leche

Kondenzované mléko vylijeme do mísy, kterou vložíme do vodní lázně o teplotě 220 stupňů pečeme cca 1,5 až dvě hodiny. Pokud se voda vypaří, tak ji doplňujeme. Doporučujeme krém přebalit alufolií, stejně tak i celou mísu. Následně krém přendáme do lahve a dobře uzavřeme a necháme v ledničce po dobu 2 týdnů.

zpět na seznam