Bezé Roláda Se Šlehačkou

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Bílky se špetkou soli a cukrem ušleháme do tuhého sněhu. V misce smícháme oříšky a hladkou mouku a celou směs jemně vmícháme do tuhého sněhu. Na plech dáme pečicí papír potřený olejem, sněhové těsto rovnoměrně rozetřeme a přes sítko pocukrujeme moučkovým cukrem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C přesně 7 minut.

Po vyndání z trouby pár minut počkáme, připravíme si čistý pečicí papír, na něj roládu překlopíme a papír, na kterém se roláda pekla, pomalu sloupneme. Potom roládu stočíme a necháme vychladnout.

Vyšleháme smetany se ztužovači, roládu roztočíme, natřeme (můžete přidat mleté nebo celé oříšky) a stočíme. Pokud máme chuť, dozdobíme roládu šlehačkou a oříšky.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam