Bagel

Střední
Levný
Hodně

Příprava

Z uvedených přísad vypracujeme hladké lesklé těsto. Přikryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme odpočívat 1 hodinu. Přendáme na pomoučněný vál a rozdělíme na 14 stejných částí, ze kterých pak tvarujeme čtverce, které srolujeme a vytvarujeme z nich kroužky (bagely), konce těsta přitlačíme k sobě. Přikryté utěrkou necháme odpočívat 10 minut. Ve velkém hrnci uvaříme vodu, přidáme sodu, když už je voda vřící, tak do ní dáme bagely a povaříme na obou stranách asi půl minuty. Necháme okapat, naskládáme na papír na pečení. Když jsou bagely suché, tak je natřeme vyšlehaným vajíčkem, podle chuti nasypeme na povrch bagelů seznam, mák nebo lněné semínko. Pečeme na 200 stupních přibližně 20 minut.

zpět na seznam