Americký Jablečný Koláč

Světlý
Levný
Hodně

Příprava

Do mouky přidáme sůl a cukr, nadrobíme do toho studené máslo a margarín. Přilijeme studenou vodu, aby se nám vše spojilo do těsta. Zabalíme do fólie a necháme těsto 1-2 hodiny odpočinout. Očistíme si jablka, nakrájíme je, smícháme s cukrem a dochutíme kořením. Ze 2/3 těsta si vyválíme kruh, kterým vyložíme formu na pečení. Do formy na těsto naložíme jablka, ze zbytku těsta si vyválíme další kruh. S tímto druhým kruhem těsta přikryjeme těsto s jablky, pěkně vše založíme, spojíme a tím uzavřeme celý koláč. Povrch koláče propícháme, aby se z koláče mohla odpařovat pára. Povrch koláče potřeme směsí vajíčka a sladké smetany, vložíme do trouby a pečeme na 180 stupních. Koláč podáváme s vanilkovou zmrzlinou a se šlehačkou.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam