Rozpis

3-4 fő
30 dkg mletého vepřového masa
1ks housky
1ks vejce
0,5 dl mléka
1svazek čerstvé petrželové natě
5 dkg strouhanky
6ks vajec
 sůl
mletý pepř
 ocet
 Na houbovou omáčku:
3 dkg másla
20 dkg hub (žampiony)
4 dl sladké smetany
1 dl zeleninového vývaru
0,5 dl suchého bílého vína
 sůl
mletý pepř

Podobné recepty

Ztracené vejce na pagáčkách z masa, se smetanovo-houbovou omáčkou

  • Ztracene_vejce_na_pagackach_z_masa_se_smetanovo_houbovou_omackou

Z mletého vepřového masa vytvoříme pomocí vajec, housky, soli a pepře masové pagáčky. Přidáme čerstvou pokrájenou petrželovou nať a orestujeme na troše oleje. Ve slané vodě s octem uvaříme pomocí naběračky rozklepnuté vajíčko tak, aby vnitřek zůstal měkký. Nakrájené žampiony orestujeme na másle, osolíme, opepříme a zalijeme sladkou smetanou a zeleninovým vývarem, necháme povařit. Při servírování klademe vejce na maso a zalijeme omáčkou pomocí naběračky.

ostavite komentar