Rozpis

3-4 fő
30 dkg starší vánočka
4vajíčka
3 dl mléka
2 dl sladké smetany
1vanilkový lusk
6lžic cukru (nebo podle vlastní chutě)
30 dkg vypeckovaných, napůl nakrájených švestek
2lžíce povidel
3 dkg másla
3lžíce hnědého třtinového cukru
1lžička mleté skořice

Podobné recepty

  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Žemlovka

  • Zemlovka

V míse smícháme sladkou smetanu, mléko, trochu vymíchaná vajíčka, cukr a vanilkový lusk bez semen.
Starou vánočku nakrájíme na kousky a nalijeme na ní smetanovo-vajíčkovou masu.

Promícháme a necháme odstát, aby se masa vsákla do pečiva.
Vymažeme ohnivzdornou mísu a nalijeme do ní hotovou masu. Lžící naneseme na povrch povidla a nakonec naskládáme vypeckované švestky. Vrch posypeme skořicí promíchanou s hnědým třtinovým cukrem, pak dáme péct do trouby na 180 stupňů, pečeme přibližně 35 minut až masa trochu naroste a na povrchu se vytvoří zlatavá kůrka.

ostavite komentar