Rozpis

3-4 fő
60 dkg brambor
50 dkg hlávkové zelí
1svazek čerstvé cibulky
2 dl smetany
1 dl masový vývar
8 dkg másla
1ks vajíčka
 sůl
mletý pepř
1plátek hovězího masa

Podobné recepty

Zelí se smetanou a čerstvou cibulkou v bramborovém pyré

  • Zeli_se_smetanou_a_cerstvou_cibulkou_v

Očistíme brambory, nakrájíme na kostky a vložíme do osolené vody. Zelí nakrájíme na proužky, podusíme v jemně osolené vodě a scedíme. Smícháme s jemně nakrájenou čerstvou cibulkou a společně podusíme ve smetaně a masovém vývaru několik minut, osolíme, opepříme. Do rozšťouchaných brambor přidáme trošku másla, vmícháme vaječný žloutek a rozprostřeme do zapékací mísy tak, aby uprostřed zůstala prohlubeň. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a necháme péct do doby, než je povrch zlatavý. Během servírování doprostřed přidáme zelí se smetanou. Polejeme roztopeným máslem.

ostavite komentar