Rozpis

3-4 fő
100gr libovější
3jarní cibulky
2karotky
1celeru
1kedlubnu
1cuketu
1/4kapusty
200gr bílých fazolí
100 ml rajčatové šťávy
2hrsti čerstvé bazalky
10gr piniové oříšky
4-5česneku
50gr parmazánu
500 ml základního
 olivoveho oleje

Podobné recepty

Zeleninová polévka s italským pestem

  • Zeleninova_polevka_s_italskym_pestem

10 dkg libovější, na drobné kostičky nakrájené uzené slaniny prudce osmahneme na malém množství olivového oleje, položíme na ně tři kusy na tenké plátky nakrájené jarní cibulky, a dva kusy stejně nakrájené karotky,  a po jedné hlávce nakrájeného kedlubnu a celeru. Ještě to vše společně několik málo minut osmahneme, podlejeme jedním decilitrem rajčatové šťávy s půl litrem základního vývaru a trochou vody. Osolíme, opepříme dle vlastní chuti. 
Pro pesto nakrájíme dvě hrsti čerstvé bazalky, čtyři až pět nakrájených stroučků česneku, pět deka parmazánu, jednu hrst piniových oříšků a přidáme půl deci olivoveho oleje. To vše řádně rozmixujeme mixérem. 
Jakmile kořenová zelenina napůl změkne, přidáme jednu, na proužky nakrájenou cuketu, a rozkrájenou čtvtku hlávky kapusty. Pokud je to potřebné, přidáme ještě trochu vody a pak, když už je veškerá zelenina dostatečně uvařená, přidáme scezený obsah jedné konzervy bílých fazolí. Při podávání pokropíme pestem.

ostavite komentar