Rozpis

3-4 fő
3vejce
1 kg hladké mouky speciál
1,5 g droždí
4 dl mléka
4lžíce cukru
3lžíci sádla
1 kg zelí
2lžíce soli
3žemle nebo rohlíky
2balíčky vanilkového cukru
1lžíci smetany
1lžíce tvarohu

Podobné recepty

  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Závin se žemlovou a zelnou náplní

  • Zavin_se_zemlovou_a_zelnou_naplni

Z 20 gramů droždí, 100 mililitru mléka a lžičky cukru necháme vzejít kvásek. K 1 kilogramu hladké mouky speciál přidáme vrchovatou lžičku soli, 1 vejce, 1 lžíci sádla, kvásek a tolik vlažné vody, abychom získali měkké těsto. Těsto zpracujeme rukou, dokud není hladké a nelepivé. Z těsta vytvoříme 4 bochánky a necháme je asi 30 minut odpočinout. Mezitím připravíme žemlovou a zelnou náplň. Namočíme 3 žemle nebo rohlíky do teplého mléka, přidáme 2 vejce, 3 vrchovaté lžíce cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, lžíci smetany, vrchovatou lžíci tvarohu a dobře promícháme. Zelnou náplň připravíme z 1 kilogramu zelí. Zelí nastrouháme, osolíme, vymačkáme přebytečnou vodu, osmahneme na rozpáleném sádle nebo oleji, nakonec ochutíme pepřem. Mezitím ubrus posypeme moukou, vyválíme a vytaháme těsto. Jednu polovinu těsta naplníme žemlovou náplní, druhou polovinu zelnou náplní. Pomocí ubrusu navineme záviny. Přendáme je do vymaštěného plechu a upečeme v troubě při 200 stupních po dobu 20 minut. Přeji vám dobrou chuť. Na vaše zdraví!

ostavite komentar