Rozpis

3-4 fő
1ks menšího uzeného vepřového kolena (uvařeného)
15 dkg čočky (namočené)
4ks rajčat
1ks cibule
1stroužek česneku
3dcl masového vývaru
6 dkg másla
8 dkg mouky
0,5litru mléka
3ks vejce
1dcl smetany
1balení čerstvé petrželky
 sůl
mletý pepř
 bobkový list
 muškátový ořech

Podobné recepty

Zapečené vepřové kolínko s rajčatovou čočkou

  • Zapecene_veprove_kolinko_s_rajcatovou_cockou

Roztopíme si máslo, přisypeme do něj mouku, osmahneme, zalejeme horkým mlékem a připravíme si tak bešamelovou omáčku, kterou osolíme, opepříme mletým pepřem a dochutíme muškátovým oříškem. Uzené vepřové koleno nakrájíme na velmi drobné kousky. Do bešamelové omáčky přidáme smetanu, žloutky a vepřové koleno. Zředíme pěnou z vyšlehaných bílků. To vše vložíme do máslem vymazaných formiček a ve vodní lázni necháme v troubě 30 minut odpařit. Během tohoto času si na cibulce osmahneme namočenou čočku a dochutíme ji česnekem, bobkovým listem, nakonec opepříme a osolíme. Zalejeme troškou vývaru, podusíme do měkka, a k ragú přidáme nakrájená rajčata. Podáváme společně s hotovou rajčatovou čočkou.

ostavite komentar