Rozpis

3-4 fő
 Zeleninové ragú:
4lžíce olivového oleje
1velká cibule
1velká mrkev
3stonky řapíkatého celeru
2stroužky česneku
70 dkg rajčatového protlaku
3 dl červeného vína
3 dl vody
 Muškátový oříšek
 Pár lístků rozmarýnu
2větvičky tymiánu
10 dkg zeleného hrášku
1středně velkou cuketu
1žlutou kalifornskou papriku
 Sůl
 Pepř
1lžíci mléka
1 kg brambor
1lžíci smetany
10 dkg másla
1čajovou lžičku soli

Podobné recepty

Zahradnický koláč

  • Zahradnicky_kolac

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Brambory nakrájíme na malé kostky a vložíme do takového množství vody, které brambory akorát zakryje, uvaříme je doměkka a poté je rozmačkáme. Přidáme smetanu a máslo a vše dohladka vymícháme.
K zeleninovému ragú podusíme na olivovém oleji najemno nakrájenou cibuli, na větší kousky nastrouhanou mrkev, najemno nakrájený celer a nadrobno nasekaný česnek. Když se nám zelenina pěkně osmahne, tak osolíme a  přidáme nadrobno nasekaný rozmarýn. Zalejeme vínem, rajčatovým protlakem a vodou. Osolíme, opepříme, nastrouháme do toho cca polovinu čajové lžičky muškátového oříšku a necháme bez poklopu cca 1 hodinu povařit, do doby, než nám z toho nevznikne pěkná, hustá a voňavá omáčka. Přidáme zelený hrášek, na kostky nakrájenou cuketu, kalifornskou papriku a vaříme dál do doby, než nám všechna zelenina pěkně změkne. Nakonec přidáme trochu mléka, aby ragú získalo krémovou konzistenci.
Ragú přendáme do zapékací mísy, na jeho povrch rozprostřeme bramborové pyré a vše vložíme do předehřáté trouby, kde vše pečeme 30 minut.

ostavite komentar