Rozpis

3-4 fő
1vepřového bůčku
3lžíce hnědý cukru
2lžíce vorčestrovou omáčkou
 směs 5 dl rajčatové šťávy a 3 lžíce rajčatového protlaku
50 ml růžovým víno
1cibuli
3najemno nakrájeným česnek
3lžíce sojovou omáčku
2lžíce ostrou omáčku z čili papriček
2lžičky pepř
1lžičky sůl
1lžičky uzenou sůl
 pečeným brambory
 koktejlovými rajčata
 chilli papričky

Podobné recepty

Vepřová žebírka s BBQ omáčkou

  • Veprova_zebirka_s_BBQ_omackou

Z vepřového bůčku oddělíme vrstvu tučného masa. Zbylou část rozkrájíme na proužky podél žeber. Žebírka podusíme doměkka bez osolení a opepření při nízké teplotě o 150 stupních. Mezitím připravíme barbekjů omáčku. Na pánvi zkaramelizujeme hnědý cukr, přidáme najemno nakrájenou cibuli, přilijeme sojovou omáčku a ostrou omáčku z čili papriček. Přidáme uzenou sůl, obyčejnou sůl a provařenou směs rajčatové šťávy a rajčatového protlaku. Podlijeme růžovým vínem, ochutíme najemno nakrájeným česnekem, vorčestrovou omáčkou a mletým černým pepřem. Dobře promícháme a za častého míchání necháme probublávat 20 až 30 minut. Podušené kousky masa položíme na prkénko a z každé strany je potřeme barbekjů omáčkou. Omáčkou potřená žebírka opět uložíme na gril, jehož teplotu jsme snížili na 130, 150 stupňů. Grilujeme hodinu a půl, pak je opět potřeme barbekjů omáčkou. Talíře ozdobíme proužky barběkjů omáčky, uložíme na ně opečená žebírka. Podáváme s pečeným bramborem, s rozpůlenými koktejlovými rajčaty a zdobíme kousky čerstvé čili papričky.

ostavite komentar