Rozpis

3-4 fő
250 g mouky
20 g čerstvých kvasnic
40 g cukru
125 ml vlažného mléka
1vajíčko
50 dkg másla
 štipku soli
 Poleva:
100 g máslo
100 g nakrájené mandle
100 g cukr
1sáček vanilkového cukru
1lžíce mléka
 Krém (náplň):
350 ml mléka
150 ml smetany
3vaječné žloutky
1celé vajíčko
75 g cukru
mletá vanilka
40 g škrobu
80 g másla
100 ml 35% smetany ke šlehání

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Včelí štípnutí (Vosí píchnutí – používají Maďaři)

  • Vceli_stipnuti

Kvasnice s cukrem necháme v mléce vyběhnout v kvásek, veškeré další ingredience použijeme k vyhnětení těsta. V pomoučené míse necháme těsto kynout po dobu cca 30 minut.
Poté těsto opět prohněteme, rozprostřeme na plech, přikryjeme fólií a nechám opět 30 minut kynout.

Připravíme si a povaříme ingredience k přípravě polevy. Poté ji odložíme bokem. Polevou namažeme rovnoměrně povrch vykynutého těsta a následně těsto vložíme do trouby a 20 minut pečeme na 190 stupních.

K přípravě krému si předehřejeme mléko a smetanu. Vyšleháme do pěny cukr s vajíčky, přidáme vanilku a vše smícháme s vroucím mlékem. Vylijeme vše zpět do mísy a za stálého míchání vaříme krém. Do vychladlého krému vmícháme vypěněné máslo a jakmile krém zcela vystydne, tak do něj vmícháme šlehačku.
Upečené těsto podélně-vodorovně rozkrojíme na dvě části, naplníme je krémem a do doby než servírujeme skladujeme v ledničce.

ostavite komentar