Rozpis

3-4 fő
1vepřová panenka
40stroužků česneku
1 dl zakysané smetany
2lžíce cukru
1 dl silného vývaru
 snítka rozmarýnu
 olej
 sůl a pepř

Podobné recepty

Vepřová panenka s česnekovou omáčkou

  • VEPROVA_PANENKA_S_CESNEKOVOU_OMACKOU

Maso osolte a posypejte nadrobno nakrájeným rozmarýnem.
V pánvi, kterou můžete dát do trouby rozehřejte olej. Maso zrudka opečte. Trochu ho občas přitlačte, aby se pěkně orestovalo.
Pak dejte do trouby na 160 C a pečte asi 12 min.
Ve vyšším kastrolku rozehřejte cukr. Když se vytvoří karamel, přidejte vyloupané stroužky česneku. Dobře ho orestujte a obalte v karamelu. Pak přilijte smetanu a lehce osolte. Provářejte asi 20 min.
Během vaření přilévejte vývar a vždy dobře promíchejte. Omáčka by měla krásně zhoustnout. Nakonec vymixujte ponorným mixérem dohladka.
Maso vyjměte z trouby, zabalte na chvíli do alobalu a nechte odpočinout. Šťávu, kterou pustí, přilijte do omáčky.
Podávejte s omáčkou. Svělou přílohou jsou třeba kapustičky uvařené na skus a orestované spolu
s cibulkou a slaninkou.

ostavite komentar