Rozpis

2 porci
2x 150 g tresky
40 g toustového chleba
80 g špenátu listového
2větvičky tymiánu
20 g másla
100 g kuskus
2ks lilku
4lžíce oleje
1stroužek česneku
2 g kurkumy
0,5 l vývaru

Podobné recepty

  • Gazpacho

    600g rajčat nařízneme do kříže. Hodíme do vroucí vody a ihned zchladíme. Oloupeme, nakrájime na větší kusy a dáme do mixéru. Přidáme nahrubo nakrájenou jednu...

    další
  • Kuřecí roláda plněná kozím sýrem, špenátem s mrkvovými papardelemi

    Alobal  vymažeme 30 gr másla, rozprostřeme na něj jedno kuřecího prso. Maso rozklepeme. 100 g kozího sýra nastrouháme na maso a dochutíme solí, pepřem a...

    další
  • Cibulový koláč

    Nejdříve si prichystáme těsto. Do 200g mouky dáme plátky másla, špetku soli, 1 žloutek, trochu vody, hrst parmazánu a dobře zpracujeme. Zabalíme do fólie a...

    další

Treska s bylinkovou krustou a kuskusem

  • treska_s_bylinkovou_krustou_a_kuskusem

Nejdřív uvaříme kuskus. Do hrnce dáme vařit 0,5l vývaru. Když se vývar začne vařit přisypeme 100 g kuskusu a hrnec stáhneme z ohně. Po 4 minutách kuskus přecedíme. 

Dále si připravíme tresku s bylinkovou krustou. 40 g tvrdého toustového  chleba rozmixujeme spolu s hrstí špenátu, dvěmi větvičkami  tymiánu a solí. 

300 g tresky ochutíme solí a pepřem a posypeme krustou .

Pekáč  vymažeme olejem, vložíme tresku a pečeme na 160 °C 15 minut.

Mezitím jeden lilek nakrájíme na tenké plátky. Na rozpálenou pánvičku dáme dvě lžíce oleje  a opečeme lilek. Dochutíme solí, pepřem. Opečený  lilek vyndáme a místo něj přidáme 1 stroužek česneku  a dvě hrsti  špenátu. Lehce opečeme a přidáme uvařený kuskus . Směs dochutíme solí a servírujeme s treskou.

ostavite komentar