Rozpis

2 osoby
40 dkg filé z kapitálu
2 dl bílý jogurt
2 dkg čerstvého zázvoru
1oranžová
 Lollo Rosso
 čekanka
3-4listy římského salátu
1Kapia pepř
1 dl bílého vína
 olivový olej
 hnědý cukr
 záliv
 sůl
 pepř

Podobné recepty

  • Zapékané štajerské těstoviny

    Z 50 dkg tvarohu, 15 dkg mouky, třech vajec a špetky soli uhněteme těsto. Nakrájíme na nudle a uvaříme. Scedíme a necháme okapat. 3 žloutky utřeme s 10 dkg...

    další
  • Zabajon s ovocem a čerstvou mátou

    Nad vodní lázní vyšleháme 5 žloutků s 5 čajovými lžičkami moučkového cukru a 2 dl bílého vína. Za neustálého míchání vymícháme do pěny. Maliny, jahody,...

    další
  • Slavnostní masové knedlíčky

    Uvaříme si a nameleme půl kila slepičího masa. Smícháme ho s dvěma vajíčky, šálkem vařené rýže, jedním nasekaným svazkem petrželky a s jednou nasekanou a na...

    další

Treska dušená na bílém víně s čerstvým salátem a zázvorovo pomerančovým jogurtem

  • treska_dusena_na_bilem_vine_s_cerstvym_salatem_a_zazvorovo_pomerancovym_jogurtem

1dl vína svaříme se stejným množstvím vody a třemi bobkovými listy. 40 dkg tresky osolíme, opepříme a několik minut dusíme na víně. Na zálivku smícháme 2 dkg zázvoru, nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho pomeranče a čajovou lžičku třtinového cukru. Osolíme, opepříme.

Přidáme 3 polévkové lžíce olivového oleje a přimícháme 2 dl jogurtu. Saláty rolo roso, radikio a římský salát navrstvíme na talíř. Půlku kapie nakrájíme na nudličky a posypeme jimi listy salátu. Přelijeme zálivkou a nahoru posadíme kousek ryby.


ostavite komentar