Rozpis

4 porci
10 dkg syrové garnáty
15 dkg vepřové panenky
1koriandru kořen
4-5stroužky česneku
1jarní cibulka
1 liter kuřecího vývaru
2lžíce sójové omáčky
20 dkg pre-vařené jasmínová rýže
3 dkg zázvoru
2čínské zelí list
1balení lístky koriandru
10 dkg ředkviček
2lžíce octa
 sůl
 pepř
 olej na vaření

Podobné recepty

  • Telecí kotleta na tymiánu v citrusové omáčce

    Nastrouháme dva stroužky česneku a kůru z jednoho citronu, pomeranče a limetky. Přidáme malé množství šťávy z citrusů. Osolíme, a opepříme kajenským pepřem....

    další
  • Čili kon karne

    Jednu nadrobno nakrájenou cibuli a 5 stroužků česneku orestujeme na olivovém oleji. Přidáme 250 g tučnějšího mletého hovězího masa a přilijeme půl až jeden...

    další
  • Fazole v rajčatové omáčce s kroupami

    15 dkg předem namočených fazolí a stejné množství krup uvaříme do měkka ve směsi masového vývaru a vody. Osolíme, ochutíme saturejkou. Osmahneme 1 na drobno...

    další

Thajská rýžová polévka s krevetami

  • thajska_ryzova_polevka_s_krevetami

Na rozpáleném stolním oleji orestujeme 15 dkg vepřové panenky nakrájené na tenké proužky a přesypeme ji do mísy. Ve stejném hrnci si osmahneme jeden na drobno nakrájený kořen koriandru, 4-5 stroužků česneku, 3 dkg nakrájeného zázvoru a maso vrátíme zpět. Přidáme na dlouhé proužky nakrájenou bílou ředkev, podlijeme litrem vývaru, osolíme a opepříme.

Poté dochutíme dvěma lžícemi sójové omáčky a přidáme 20 dkg vařené rýže. Přivedeme k varu a přidáme 20 dkg oloupaných krevet, dva nakrájené listy čínského zelí a zakápneme octem. Vaříme ještě několik minut. Před podáváním posypeme nasekanou jarní cibulkou a ozdobíme lístky koriandru.


ostavite komentar