Rozpis

4 porci
10 dkg syrové garnáty
15 dkg vepřové panenky
1koriandru kořen
4-5stroužky česneku
1jarní cibulka
1 liter kuřecího vývaru
2lžíce sójové omáčky
20 dkg pre-vařené jasmínová rýže
3 dkg zázvoru
2čínské zelí list
1balení lístky koriandru
10 dkg ředkviček
2lžíce octa
 sůl
 pepř
 olej na vaření

Podobné recepty

Thajská rýžová polévka s krevetami

  • thajska_ryzova_polevka_s_krevetami

Na rozpáleném stolním oleji orestujeme 15 dkg vepřové panenky nakrájené na tenké proužky a přesypeme ji do mísy. Ve stejném hrnci si osmahneme jeden na drobno nakrájený kořen koriandru, 4-5 stroužků česneku, 3 dkg nakrájeného zázvoru a maso vrátíme zpět. Přidáme na dlouhé proužky nakrájenou bílou ředkev, podlijeme litrem vývaru, osolíme a opepříme.

Poté dochutíme dvěma lžícemi sójové omáčky a přidáme 20 dkg vařené rýže. Přivedeme k varu a přidáme 20 dkg oloupaných krevet, dva nakrájené listy čínského zelí a zakápneme octem. Vaříme ještě několik minut. Před podáváním posypeme nasekanou jarní cibulkou a ozdobíme lístky koriandru.


ostavite komentar