Rozpis

4 porci
10 dkg syrové garnáty
15 dkg vepřové panenky
1koriandru kořen
4-5stroužky česneku
1jarní cibulka
1 liter kuřecího vývaru
2lžíce sójové omáčky
20 dkg pre-vařené jasmínová rýže
3 dkg zázvoru
2čínské zelí list
1balení lístky koriandru
10 dkg ředkviček
2lžíce octa
 sůl
 pepř
 olej na vaření

Podobné recepty

  • Chlebový puding

    Půl litru mléka svaříme se zrníčky z jednoho vanilkového lusku a kůrou z jednoho nastrouhaného citronu. Mezitím si vyšleháme 5 žloutků s 5 dkg cukru. Pomalu...

    další
  • Citronový dort s malinovým krémem

    Na krém smícháme 40 dkg malin s 25 dkg cukru, dvěma vajíčky, dvěma lžícemi citronové šťávy, solí a dvěma lžícemi másla. Za stálého míchání vaříme na středním...

    další
  • Brauný

    20 dkg másla a 20 dkg hořké čokolády rozpustíme nad vodní lázní. Vyšleháme 4 vejce s 30 dkg cukru, přidáme 10 dkg mouky a do směsi nakonec zapracujeme máslo s...

    další

Thajská rýžová polévka s krevetami

  • thajska_ryzova_polevka_s_krevetami

Na rozpáleném stolním oleji orestujeme 15 dkg vepřové panenky nakrájené na tenké proužky a přesypeme ji do mísy. Ve stejném hrnci si osmahneme jeden na drobno nakrájený kořen koriandru, 4-5 stroužků česneku, 3 dkg nakrájeného zázvoru a maso vrátíme zpět. Přidáme na dlouhé proužky nakrájenou bílou ředkev, podlijeme litrem vývaru, osolíme a opepříme.

Poté dochutíme dvěma lžícemi sójové omáčky a přidáme 20 dkg vařené rýže. Přivedeme k varu a přidáme 20 dkg oloupaných krevet, dva nakrájené listy čínského zelí a zakápneme octem. Vaříme ještě několik minut. Před podáváním posypeme nasekanou jarní cibulkou a ozdobíme lístky koriandru.


ostavite komentar