Rozpis

4 porci
10 dkg syrové garnáty
15 dkg vepřové panenky
1koriandru kořen
4-5stroužky česneku
1jarní cibulka
1 liter kuřecího vývaru
2lžíce sójové omáčky
20 dkg pre-vařené jasmínová rýže
3 dkg zázvoru
2čínské zelí list
1balení lístky koriandru
10 dkg ředkviček
2lžíce octa
 sůl
 pepř
 olej na vaření

Podobné recepty

  • Lyonský salát

    10 dkg Koložvárská slaniny svaříme a poté osmažíme. Do výpeku vložíme dva na kostičky nakrájené plátky chleba a opečeme do zlatova. Na zálivku si smícháme dvě...

    další
  • Hamburgerové housky s barbekjú omáčkou a kyselými okurkami z hadovky

    Na omáčku barbekjú orestujeme na oleji nadrobno nasekanou cibuli a 2 stroužky česneku. Přidáme 100 g rajského protlaku a 100 g rajčat z konzervy. Přidáme 1...

    další
  • Chlebový puding

    Půl litru mléka svaříme se zrníčky z jednoho vanilkového lusku a kůrou z jednoho nastrouhaného citronu. Mezitím si vyšleháme 5 žloutků s 5 dkg cukru. Pomalu...

    další

Thajská rýžová polévka s krevetami

  • thajska_ryzova_polevka_s_krevetami

Na rozpáleném stolním oleji orestujeme 15 dkg vepřové panenky nakrájené na tenké proužky a přesypeme ji do mísy. Ve stejném hrnci si osmahneme jeden na drobno nakrájený kořen koriandru, 4-5 stroužků česneku, 3 dkg nakrájeného zázvoru a maso vrátíme zpět. Přidáme na dlouhé proužky nakrájenou bílou ředkev, podlijeme litrem vývaru, osolíme a opepříme.

Poté dochutíme dvěma lžícemi sójové omáčky a přidáme 20 dkg vařené rýže. Přivedeme k varu a přidáme 20 dkg oloupaných krevet, dva nakrájené listy čínského zelí a zakápneme octem. Vaříme ještě několik minut. Před podáváním posypeme nasekanou jarní cibulkou a ozdobíme lístky koriandru.


ostavite komentar